Dokter Vente

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlVente, P.E.M. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen

Dokter Vente is arts met als speciaal aandachtsgebied de behandeling van mensen met vertigo klachten (de ziekte van Ménière of Vertibulaire Migraine klachten). Door zijn internationale achtergrond is hij gewend aan individuele zorg voor mensen met diverse culturele achtergronden en voelt zich boven alles wereldburger. U kunt bij hem terecht met alle vragen op het gebied van het oculo vestibulaire zenuwstelsel, omdat hij veel ervaring heeft en naar vele internationale congressen is geweest. Als u dat wil, help hij u met het begrijpen van eerder medisch onderzoek. Het begrijpen wat met U aan de hand is staat bij hem centraal.klachten. Zijn praktijk is gevestigd in Alphen aan den Rijn. Hij is geboren in Amsterdam (1950) en opgegroeid in Chili.

Opleiding

In 1986 keerde hij terug naar Nederland en kwam in contact met de huisarts B.P. Visser, wiens revolutionaire werk met de kennis van dr. G.P. Utermöhlen de Marche en étoile loopproef heeft geperfectioneerd. Hier werd zijn interesse voor de ziekte van Ménière en de Utermöhlen-richtlijn gewekt. Hij is lid geworden van de Utermöhlen-werkgroep en heeft samen met professor dr. G. de Wit, KNO-arts aan het academisch ziekenhuis van de VU in Amsterdam, onderzoek gedaan om de verklaring van het succes van deze methode te vinden, en heeft hierover verschillende artiekelen geschreven (zie publicaties)

Behandelaar en onderzoeker

In 1989 heeft hij zich zelfstandig gevestigd in Alphen aan den Rijn en heeft sindsdien met succes veel mensen geholpen met het toepassen van de Utermöhlen-richtlijn en het voorschrijven van de Utermöhlen-prismabril.

In 1997 heeft dokter Vente samen met Prof. Dr. J.E. Bos, hoogleraar bewegingswetenschappen aan de VU te Amsterdam, en de afdeling Technische Menskunde van TNO te Soesterberg, de Utermöhlen Stichting opgericht. De stichting heeft tot doel het wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Ménière en het gebruik van de Utermöhlen-richtlijn, te bevorderen.

Adviseur

Dokter Vente heeft een aantal jaren als adviseur voor verschillende patiëntenverenigingen gewerkt, zoals voor de Vereniging van Ménière-Patiënten in België. Tevens is hij voorzitter geweest van de Nederlandse Stichting voor Ménière Patiënten.

Dokter Vente is verbonden aan de volgende groepen:

Spreker

Dokter Vente verzorgt vaak lezingen over de ziekte van Ménière of hoofdpijn.