Leesproblemen

Lees- en leerproblemen kunnen diverse oorzaken hebben. Een eerste vereiste om te kunnen lezen en leren is goed kunnen zien. Bij leesproblemen is het logisch na te gaan of de ogen wel scherp kunnen zien. Het kan echter zijn dat het probleem niet is dat de ogen niet goed kunnen zien, maar dat de oogcoördinatie niet goed werkt. Mogelijke symptomen hiervan zijn onder andere:

Bij kinderen die leren lezen en daar moeite mee hebben, kunnen de volgende verschijnselen wijzen op een verstoorde oogcoördinatie:

Het is mogelijk om de klachten die deze verstoring in de oogcoördinatie tot gevolg heeft, te verminderen. Dokter Eric Vente heeft jarenlange ervaring met het behandelen van kinderen en volwassen met leesproblemen ten gevolge van een gestoorde oogcoördinatie, en helpt ze met het voorschrijven van een Utermöhlen-prismabril. Hij kan mogelijk ook u of uw kind helpen.

De Utermöhlen-prismabril zorgt ervoor dat de oogcoördinatie verbetert, waardoor de klachten afnemen. De bril vermindert niet de dyslexie, maar door het gebruik kan de drager rustiger naar teksten kijken en het woordbeeld beter in zich opnemen en daardoor betere leesprestaties leveren. Het verhoogd dus ook het uithoudingsvermogen.